Vuuropaal

Informatie en werking

Vuuropaal is een krachtige helende en activerende steen. Deze krachtpatser maakt vitaal, actief, vrolijk, levenslustig en creatief. Vuuropaal is een steen die passie brengt en je (seksueel) durft te laten genieten. Het is een steen die creativiteit stimuleert en je aanzet tot actie en verandering.

Op lichamelijk vlak werkt Vuuropaal gunstig op het hart en de bloedsomloop. Het is een goede ontstekingsremmer en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Vuuropaal heeft een positieve werking op het libido en kan helpen bij seksuele problemen zoals frigiditeit en impotentie. Vuuropaal werkt krachtig bij uitputting en vermoeidheid en heeft een positieve werking op de nieren en bijnieren. 

Kleur

Oranje, Rood of geel van kleur

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra

Sterrenbeelden

Kreeft, Schorpioen, Boogschutter, Vissen

Hardheid

5,5 - 6

Vindplaatsen

Australie, Mexico, Peru, Verenigde Staten, Honduras

Verzorging

Vuuropaal kan beter niet teveel worden blootgesteld aan water en zonlicht. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.