Zwarte Maansteen

Zwarte maansteen heeft een sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie. Heeft een sterke ontgiftende werking en stimuleert de vruchtbaarheid. Heeft een sterk kalmerende werking en bevordert de intuïtie.

Informatie en werking

Zwarte maansteen heeft een sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie. Op fysiek niveau werkt Zwarte Maansteen ontgiftend en stimuleert het de spijsvertering, nieren, lever, maag, milt en dikke darm. Het is ook een steen die het hormonale stelsel balanceert en ondersteunend werkt voor de vrouwelijke geslachtsorganen. Heeft een positieve uitwerking op de vruchtbaarheid. Goede steen om te dragen tijdens de zwangerschap. Zwarte maansteen werkt ook beschermend tegen straling en is de perfecte steen die kan ondersteunen bij slapeloosheidsklachten.  

Zwarte maansteen heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven en bevordert de intuïtie. Het is een steen die je helpt om je negatieve zelfbeeld los te laten en helpt je te accepteren wie je bent. Het is een steen die je kracht geeft en steunt tijdens moeilijke emotionele momenten. 

Op spiritueel vlak helpt de Zwarte maansteen met het bevorderen van je intuïtie en zuivert het de Zonnevlechtchakra. Emoties die hierdoor omhoog komen kunnen beter aangepakt worden en kunnen helen met behulp van de Zwarte Maansteen energie. Zwarte maansteen is ook een steen die eventuele paranormale vermogens kan versterken. 

Kleur

Zwart donkerbruin

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

Kreeft, Schorpioen, Weegschaal

Hardheid

6 - 6,5

Vindplaatsen

Australie, Alpen, Mexico, Madagaskar, Myanmar, Noorwegen, Polen, India, Sri Lanka, Verenigde Staten

Verzorging

Zwarte maansteen verdraagt niet zo goed water en fel zonlicht. Kan bijzonder goed opgeladen worden in het maanlicht. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.