Sterrenbeelden en edelstenen

Edelstenen en sterrenbeelden zijn een mooie combinatie en vullen elkaar mooi aan omdat ze inzicht geven in je karaktereigenschappen en hoe je op bepaalde situaties reageert.

Sterrenbeelden en edelstenen: ontdek de match

Sterrenbeelden kunnen net zoals edelstenen inzicht geven in je karaktereigenschappen en hoe je op bepaalde situaties reageert. Elk sterrenbeeld heeft unieke eigenschappen en karaktertrekken. Het kiezen van de juiste edelsteen kan helpen om balans en harmonie te brengen in je leven. Edelstenen en sterrenbeelden zijn een mooie combinatie en resoneren sterk met elkaar. Naast sterrenbeelden zijn edelstenen en Chakra’s ook een mooie combinatie om op te letten bij het kiezen van de juiste edelstenen.

Het kiezen van de juiste edelsteen bij je sterrenbeeld

Het kan verstandig zijn om de keuze van een edelsteen af te stemmen op je sterrenbeeld. Wil je graag precies weten welke steen bij je sterrenbeeld past? Dan is het slim om een horoscoop te laten maken door een astroloog. Het belangrijkste bij het kiezen van edelsteen is dat deze goed voor jou voelt. 

De vier elementen van edelstenen en sterrenbeelden

Sterrenbeelden zijn te verdelen in vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. Ieder element heeft bepaalde eigenschappen die ook weer terugkomen bij de sterrenbeelden. Ontdek onder welk element jouw sterrenbeeld valt.

  • Vuur: hieronder vallen de mensen die risico's durven te nemen, over het algemeen zijn ze moedig, actief en onafhankelijk. Hun enthousiasme kunnen ze goed overdragen op anderen. De sterrenbeelden die hierbij horen zijn Ram, Leeuw en Boogschutter.
  • Aarde: de Stier, Maagd en Steenbok behoren onder het element vuur. Zij zijn vaak praktisch ingesteld, behoudend en conservatief. Ze zijn erg pragmatisch van aard en over het algemeen moeten de dingen nut hebben. Ze zijn volhardend en gaan gestaag door. 
  • Lucht: de mensen die onder het element lucht vallen houden vaak contact met andere mensen en hebben een nuchtere instelling. Ze zijn nieuwsgierig van aard en altijd op zoek naar nieuwe informatie. Hierbij horen de Waterman, Tweelingen en Weegschaal.
  • Water: de Vissen, Kreeft en Schorpioen behoren bij het element water. Zij zijn wat meer afhankelijke mensen die zich soms wat ondergewaardeerd voelen. Ze kunnen zich goed inleven in anderen en leven vaak erg intensief.

Welke steen hoort bij welk sterrenbeeld?

Bij ieder sterrenbeeld passen andere edelstenen die aansluiten op de verschillende personen en karaktereigenschappen.

Steenbok

Edelstenen zoals Aquamarijn, Bergkristal en Jaspis zijn ideaal voor Steenbokken vanwege hun eigenschappen. Aquamarijn bevordert helderheid, Bergkristal biedt balans en Jaspis biedt stabiliteit. Deze stenen passen perfect bij de energie en kenmerken van Steenbokken.

Waterman

Voor de Waterman passen Agaat, Angeliet en Onyx perfect. Agaat biedt stabiliteit, Angeliet stimuleert helderheid en Onyx biedt kracht. Deze stenen resoneren goed met de eigenschappen van de Waterman. 

Vissen

Voor Vissen zijn Aventurijn, Amethist en Fluoriet gunstig. Aventurijn bevordert groei, Amethist biedt rust en Fluoriet stimuleert intuïtie. Deze stenen complementeren de gevoelige en intuïtieve aard van Vissen.

Leeuw

Voor Leeuwen zijn Larimar, Zonnesteen en Tijgeroog gunstige keuzes. Larimar bevordert rust, Zonnesteen straalt positiviteit uit en Tijgeroog stimuleert zelfvertrouwen, passend bij de krachtige energie van Leeuwen.

Ram

Rammen zullen baat hebben bij de Carneool, Hematiet en Heliotroop. Carneool stimuleert moed, Hematiet biedt gronding en heliotroop versterkt vitaliteit, passend bij de dynamische aard van Rammen.

Weegschaal

Voor Weegschalen zijn Jade, Zwarte Toermalijn en de Rozenkwarts geschikte keuzes. Jade bevordert balans, Zwarte Toermalijn biedt bescherming en de Rozenkwarts stimuleert liefde en harmonie, passend bij de evenwichtige aard van Weegschalen.

Tweelingen

Voor Tweelingen zijn Howliet, Topaas en Celestien geschikte stenen. Howliet bevordert rust, Topaas stimuleert helderheid en Celestien ondersteunt communicatie, passend bij de veelzijdige en communicatieve aard van Tweelingen.

Stier

Voor Stieren passen Blauwe Kwarts, Rhyoliet en Smaragd perfect. Blauwe kwarts biedt rust, Rhyoliet stimuleert groei en Smaragd bevordert balans, passend bij de stabiele en betrouwbare aard van Stieren.

Kreeft

Kreeften kunnen profiteren van de Maansteen, Opaliet en Calciet. Maansteen bevordert intuïtie, Opaliet stimuleert rust en Calciet biedt emotionele stabiliteit, passend bij de gevoelige aard van Kreeften.

Maagd

Maagden kunnen baat hebben bij Sodaliet, Lapis Lazuli en Beta-kwarts. Sodaliet bevordert helderheid, Lapis Lazuli stimuleert wijsheid en Beta-Kwarts biedt mentale focus, passend bij de analytische aard van Maagden.

Schorpioen

Voor Schorpioenen zijn Gele Opaal, Robijn en Obsidiaan een van de betere keuzes. Gele Opaal bevordert optimisme, Robijn biedt passie en Obsidiaan stimuleert bescherming, passend bij de krachtige en gepassioneerde aard van Schorpioenen.

Boogschutter

Voor Boogschutters passen Chalcedoon, Labradoriet en Blauwe Saffier goed. Chalcedoon bevordert evenwicht, Labradoriet stimuleert spirituele groei en Blauwe Saffier biedt helderheid, passend bij de avontuurlijke aard van Boogschutters.

Edelstenen en sterrenbeelden bij Kristalmeester

Bij Kristalmeester kun je de perfecte edelstenen en kristallen vinden die passen bij jouw sterrenbeeld. Breng balans, energie en harmonie in je leven door de kracht van sterrenbeelden en edelstenen te combineren. Heb je vragen over welke edelsteen perfect past bij jou en je sterrenbeeld? Neem dan gerust contact met ons op!