Sterrenbeelden

Edelstenen en sterrenbeelden zijn een mooie combinatie en vullen elkaar mooi aan omdat ze inzicht geven in je karaktereigenschappen en hoe je op bepaalde situaties reageert.

Sterrenbeelden kunnen net zoals edelstenen inzicht geven in je karaktereigenschappen en hoe je op bepaalde situaties reageert. Elk sterrenbeeld heeft namelijk zijn eigen unieke kleur, kwaliteiten, motivaties, uitdagingen, behoeften en verlangens. Ook heeft ieder sterrenbeeld een bepaalde persoonlijkheid en zijn eigen bijzondere manier om naar de wereld te kijken. Edelstenen en sterrenbeelden zijn een mooie combinatie en resoneren sterk met elkaar. 

In zekere zin kan het verstandig zijn om de keuze van een edelsteen af te stemmen op je sterrenbeeld. Maar het kan heel goed zijn dat je ascendant dominant is in je gedrag en dus moet je niet alle adviezen te letterlijk nemen. Wil je echt precies weten welke steen bij je sterrenbeeld past dan is het verstandig om een horoscoop te laten maken door een astroloog. Het allerbelangrijkste in de keuze van de juiste edelsteen is dat deze goed voor je voelt. 

Sterrenbeelden kun je indelen in de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. Misschien herken je je in deze tekens en elk element heeft bepaalde eigenschappen die ook weer bij de sterrenbeelden terugkomen.

  • Vuurmensen(Ram, Leeuw en Boogschutter); zijn mensen die risico's durven nemen, over het algemeen moedig zijn, actief en onafhankelijk zijn en hun enthousiasme goed op anderen kunnen overdragen. 
  • Aardemensen (Stier, Maagd en Steenbok); zijn vaak praktisch, behoudend en conservatief ingesteld. Ze zijn pragmatisch van aard en over het algemeen moeten de dingen nut hebben. Ze zijn erg volhardend en gaan gestaag door.
  • Luchtmensen (Waterman, Tweelingen, Weegschaal); houden vaak van contact met andere mensen en hebben een nuchtere instelling. Ze zijn nieuwsgierig van aard en altijd op zoek naar nieuwe informatie
  • Watermensen (Vissen, Kreeft, Schorpioen); zijn wat meer afhankelijke mensen die zich soms wat ondergewaardeerd voelen. Ze kunnen zich goed inleven in anderen en leven vaak erg intensief.

Lees meer over edelstenen en sterrenbeelden op de aparte sterrenbeelden pagina's.