Guasha

Gua Sha oftewel het "schrapen" van de huid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde met als doel het afvoeren van afvalstoffen, opheffen van energetische blokkades en het stimuleren van de doorbloeding van de huid.
Gua Sha Obsidiaan Voetvorm
€18,95
Mooie Gua Sha Obsidiaan in voetvorm. Gua Sha oftewel het "schrapen" van de huid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en heeft als doel het afvoeren van afvalstoffen en stimuleren van de doorbloeding van de huid.Lees meer
Gua Sha Obsidiaan Voetvorm
Gua Sha Bergkristal voetvorm
€22,25
Mooie Gua Sha Bergkristal in voetvorm. Gua Sha oftewel het "schrapen" van de huid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en heeft als doel het afvoeren van afvalstoffen en stimuleren van de doorbloeding van de huid.Lees meer
Gua Sha Bergkristal voetvorm
Gua Sha Rozenkwarts hartvorm
€19,95
Mooie Gua Sha Rozenkwarts in hartvorm. Gua Sha oftewel het "schrapen" van de huid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en heeft als doel het afvoeren van afvalstoffen en stimuleren van de doorbloeding van de huid.Lees meer
Gua Sha Rozenkwarts hartvorm
Gua Sha Rozenkwarts Voetvorm
€19,50
Mooie Gua Sha Rozenkwarts in voetvorm. Gua Sha oftewel het "schrapen" van de huid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en heeft als doel het afvoeren van afvalstoffen en stimuleren van de doorbloeding van de huid.Lees meer
Gua Sha Rozenkwarts Voetvorm

Gua Sha oftewel het "schrapen" van de huid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde met als doel het afvoeren van afvalstoffen, opheffen van energetische blokkades en het stimuleren van de doorbloeding van de huid.

Voordelen van de Gua Sha massagesteen
 • bevordert de doorbloeding van de huid en afvoer van afvalstoffen
 • stimuleert het vernieuwen van de huidcellen en geeft een strakke en gladde huid
 • helpt de spieren ontspannen
 • heft energetische blokkades op
 • gaat het verouderingsproces van de huid tegen
 • verbetert de vochthuishouding in je gezicht

Hoe gebruik je de Gua Sha massagesteen?
 • Breng een klein beetje huidolie aan op je gezicht, nek en hals zodat de steen soepel over de huid kan glijden.
 • Plaats de Gua Sha steen schuin op de huid (circa 45 graden) en zet lichte druk.
 • Begin onderaan in je nek en beweeg met de "tenen" van de Gua Sha steen in een vloeiende beweging van circa 15 cm. van onder naar boven. 
 • Herhaal deze beweging circa 5 keer.
 • Plaats de Gua Sha steen vervolgens met de platte gebogen kant op het midden van je kin en schraap in een vloeiende beweging via je kaaklijn richting je slapen.
 • Ga vervolgens een stapje hoger en schraap met de platte gebogen kant van je neusvleugels, over je wangen tot je slapen. Werk altijd van binnen naar buiten.
 • Gebruik de ribbels of "tenen" van de steen om de huid rond je ogen te masseren en doe dit van binnen naar buiten in een vloeiende beweging richting je slapen. Ben in dit gebied wat voorzichtiger omdat de huid rond je ogen nogal dun en gevoelig is.
 • Plaats de ribbels vervolgens op je wenkbrauw bot en schraap in een vloeiende beweging over je wenkbrauwen richting de haarlijn van je slapen.
 • Voor het voorhoofd gebruik je de platte kant van de Gua Sha steen en schraap van je wenkbrauwen naar boven tot aan de haarlijn en voer de druk een beetje op bij de haarlijn.
 • Zorg ervoor dat je na de gezichtsmassage voldoende water drinkt om de afvalstoffen af te voeren. 
 
Het reinigen van de Gua Sha massagesteen

Het is belangrijk om de Gua Sha massagesteen na gebruik goed te reinigen. Gebruik hiervoor lauw warm water en eventueel wat zacht afwasmiddel. Hier kunnen deze stenen prima tegen. Droog de steen daarna goed. Zorg er ook voor dat de Gua Sha steen goed schoon is voor gebruik. 

Gebruik de Gua Sha massagesteen niet wanneer je uitslag of eczeem hebt of wanneer je verbrand bent. Door de massage met de steen kan dit de klachten verergeren. 

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.