Obsidiaan

Obsidiaan is een steen die je een spiegel voorhoudt en je laat zien wie je werkelijk bent met alle mooie en minder mooie kanten. Het is een sterk inzichtgevende steen maar je moet wel in de spiegel durven kijken.

Informatie en werking

Obsidiaan is snel afgekoelde lava en wordt dan ook vaak gevonden in vulkanische gebieden. Obsidiaan is vaak zwart en glasachtig van kleur maar er zijn vele varianten van Obsidiaan te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Sneeuwvlok Obsidiaan, Mahonie Obsidiaan, Apachetranen, Goud Obsidiaan en meer. 

Obsidiaan is een steen die je een spiegel voorhoudt en je de mooie en minder mooie kanten van jezelf laat zien. Het is een sterk inzichtgevende steen maar je moet wel het lef hebben om in de spiegel te durven kijken. En als je durft te kijken dan zie je de waarheid, degene die jij werkelijk bent. Obsidiaan is een steen die angst vermindert en (emotionele) blokkades binnen jezelf opruimt. Obsidiaan is dan ook echt een steen voor mensen die aan zichzelf willen werken, tegen een stootje kunnen en al wat langer het spirituele pad bewandelen. Obsidiaan geeft helderheid van geest, maakt je scherp. Het is een steen met een ontgiftende werking en verbetert de bloedstolling. Obsidiaan absorbeert negatieve energie in je omgeving als een spons. Op tijd reinigen van de steen is dan ook aan te bevelen. 

Kleur

Glasachtig en meestal zwart van kleur

Chakra

Wortelchakra

Sterrenbeeld

Schorpioen, Steenbok

Hardheid

5 - 5,5

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Schotland

Verzorging

Obsidiaan kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.