Obsidiaan

Obsidiaan is een steen die je een spiegel voorhoudt en je laat zien wie je werkelijk bent met alle mooie en minder mooie kanten. Het is een sterk inzichtgevende steen maar je moet wel in de spiegel durven kijken.

Obsidiaan

Obsidiaan is een intrigerende edelsteen die al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn unieke eigenschappen. Deze natuurlijke glasachtige steen is ontstaan uit snel afgekoelde lava en wordt dan ook vaak gevonden in vulkanische gebieden. De steen staat bekend om zijn diepzwarte kleur met glanzende uitstraling. Bij Kristalmeester koop je Obsidiaan gemakkelijk online, naast vele andere edelstenen.

De betekenis en werking van Obsidiaan

Obsidiaan is een krachtige steen van bescherming en afwerende energieën. De steen helpt negatieve en ongewenste energieën uit je omgeving en aura te verwijderen. De edelsteen vormt als het ware een energetisch schild om je heen, dat je beschermt tegen negatieve invloeden en emotionele belasting. 

Obsidiaan staat bekend om zijn vermogen om diep verborgen emoties naar de oppervlakte te brengen. De edelsteen vermindert angst en is perfect voor diegene die aan zichzelf willen werken. Hij zorgt ervoor dat je zelfreflectie aangemoedigd wordt en kan bijdragen aan het identificeren en loslaten van belemmerende patronen en trauma’s. Obsidiaan stimuleert persoonlijke groei, innerlijke kracht en spirituele ontwikkeling. 

 

Lichamelijke voordelen van Obsidiaan 

Naast zijn spirituele eigenschappen heeft Obsidiaan ook gunstige effecten op het lichaam. De edelsteen kan helpen bij het verminderen van spanning en stress, wat op zijn beurt de bloeddruk kan verlagen en de algehele ontspanning kan bevorderen. Ook wordt Obsidiaan gebruikt om de spijsvertering te verbeteren en de circulatie te stimuleren. 

 

Obsidiaan kopen bij Kristalmeester

Je bestelt Obsidiaan eenvoudig online bij Kristalmeester. Obsidiaan wordt vaak verwerkt in edelsteensieraden, zodat je altijd profiteert van de kracht van deze edelsteen. Kies bijvoorbeeld voor deze prachtige Obsidiaan splitarmband, met een mooie glanzende uitstraling. Draag je liever geen sieraden? Ga dan voor de Sneeuwvlok Obsidiaan zakstenen, zodat je ze alsnog bij je kunt dragen wanneer je ze nodig hebt. 

 

De eigenschappen van Obsidiaan

Kleur

Glasachtig en meestal zwart van kleur

Chakra

Wortelchakra

Sterrenbeeld

Schorpioen, Steenbok

Hardheid

5 - 5,5

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Schotland

Verzorging

Obsidiaan kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen