Topaas

Topaas is een opbeurende maar ook rustgevende steen. Helpt tegen schommelingen in je stemming en ondersteunt op een zachte wijze je persoonlijke ontwikkeling. Geeft rust en laat je ontspannen.
Oeps...
Het lijkt erop dat er geen producten in deze categorie zitten. Keer hieronder terug naar de vorige pagina of probeer een van onze andere categorieën.
Terug naar vorige pagina

Informatie en werking

Topaas is een "echte" edelsteen en zie je in vele verschillende kleuren. Meestal is Topaas doorzichtig en heeft het een glasachtige glans. Topaas is een zeer veelzijdige steen maar vooral een opbeurende en rustgevende steen. Zo helpt Topaas onder andere tegen schommelingen in je stemming en ondersteunt de steen op een zachte wijze je persoonlijke ontwikkeling. Topaas geeft dus rust en laat je ontspannen. De steen grijpt met name in op het hoofd en nekgebied en verzacht bij een stijve nek en klachten van hoofdpijn. Topaas stelt je beter in staat om uit te zoomen en leert je om je eigen weg te volgen met je innerlijke kennis en het "weten" als kompas. Topaas verheldert je geest en brengt je emoties meer in balans. Het ontsteekt je creativiteit en helpt je in tijden wanneer je geen inspiratie hebt.

Topaas helpt je om beter te communiceren over je gevoelens en helpt om beter afgestemd te raken op de innerlijke stemmetjes in je hoofd. Het laat je op een pragmatisch manier naar je levensvraagstukken te kijken en maakt dat je vervolgens rationeler handelt.

Op lichamelijk vlak helpt Topaas je te ontspannen en heeft daardoor een bloeddruk verlagende werking en verminderd de spierspanning. Het is een fijne steen om bij je te dragen in stressvolle tijden of wanneer je herstellende bent van een burn-out of overspannen situatie. Topaas stimuleert een sneller herstel van het lichaam en stimuleert de stofwisseling om essentiële voedingsstoffen op te nemen. Het is een steen die je lever versterkt en de alvleesklier stimuleert. Dit heeft voornamelijk een gunstig effect bij klachten van diabetes type II. De positieve werking van Topaas op de spijsvertering heeft een gunstige invloed bij mensen met eetstoornissen zoals anorexia. 

Topaas heeft een gunstige werking op de huid en vermindert huiduitslag en klachten van eczeem. Daarnaast heeft Topaas een gunstige werking op de wondgenezing en versterkt het de vaatwanden. 

Imperial Topaas wordt ook wel Goudtopaas of Koningstopaas genoemd en kenmerkt zich door een prachtige goudgele kleur. Imperial Topaas heeft een meer aardende werking en nodigt uit tot creativiteit, om dingen te maken, te manifesteren. Imperial Topaas grijpt aan op de Zonnevlechtchakra en ondersteunt je in het aangeven van je grenzen en om de grenzen van anderen te accepteren. Imperial Topaas geeft zelfvertrouwen en stimuleert je in je ontwikkeling als mens en helpt om je dromen waar te maken. Imperial Topaas geeft kracht en energie en daarom fijn om bij je te dragen bij vermoeidheid en uitputting. 

Kleur

Wit, Geel, Blauw, Oranje, Rood, Groen, Kleurloos

Chakra

Gele en gouden topaas; werkt op de Zonnevlechtchakra

Blauwe topaas; werkt op de het Keelchakra en Voorhoofdchakra

Witte topaas; werkt op het Kruinchakra

Sterrenbeeld 

Maagd, Tweelingen & Boogschutter

Eigenschappen

Hardheid: 8

Dichtheid: 3,5 - 3,6

Vindplaatsen

Brazilië, Sri-Lanka, Rusland, Birma, Madagaskar, Australië, Mexico, Zimbabwe, Noord-Ierland, Nigeria, Mozambique, Japan

Verzorging

Topaas kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Let wel op dat onder fel zonlicht Topaas kan verkleuren. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.