Aragoniet

Aragoniet is een aardende en verwarmende kalksteen en helpt onder andere bij ontstekingen van de gewrichten en stimuleert de doorbloeding van weefsels. Het is een steen die vrolijk maakt en zorgt voor rust in je hoofd. Fijne steen voor gevoelige mensen.

Informatie en werking

Aragoniet is een bijzonder fijne aardende en verwarmende kalksteen. Op lichamelijk gebied heeft Aragnoniet een positieve invloed op het helen van ontstekingen in gewrichten en calcium opname. Het heeft een gunstige werking op de doorbloeding van weefsels en ondersteunt de spijsvertering en het immuunsysteem. 

Aragoniet is een steen die vrolijk maakt maar vooral ook rustig in je hoofd. Het is een hele fijne steen om bij je te dragen als je veel last hebt van (werkgerelateerde) stress. Ook voor zeer gevoelige mensen is Aragoniet een prettige steen omdat deze sterk aardend, stabiliserend en kalmerend werkt. Aragoniet laat je dicht bij jezelf blijven en ondersteunt in de geestelijke en spirituele ontwikkeling. 

Op spiritueel gebied helpt Aragoniet je taak hier op aarde ontdekken en laat je creativiteit stromen. Het stabiliseert je Wortelchakra en brengt je in contact met je innerlijke bron. 

Kleur

Vele verschillende kleuren. Meestal oranje, bruin en licht doorzichtig tot doorschijnend. Kan ook wit, blauw of geel zijn. 

Chakra

Wortelchakra, Zonnevlechtchakra en Kruinchakra

Sterrenbeeld 

Steenbok

Hardheid

3,5 - 4

Vindplaatsen

Oostenrijk, Roemenië, Italië, Frankrijk, Spanje, Namibië, UK

Verzorging

Aragoniet kan beter niet met water gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.