Jaspis Breccie

Jaspis Breccie kenmerkt zich door Kwartsporfier insluitingen van rood, geel en wit. Werkt door de kwartsinsluitingen doorgaans wat krachtiger dan Rode Jaspis maar deelt verder dezelfde eigenschappen.

Informatie en werking

Jaspis Breccie kenmerkt zich door Kwartsporfier insluitingen van rood en geel en wit. Breccie betekent gebroken en is door de kwarts insluitingen wat krachtiger dan de Rode Jaspis maar deelt verder dezelfde eigenschappen. 

Jaspis Breccie is een zeer krachtige steen en een echte aardende steen. Op lichamelijk vlak is Jaspis Breccie zuiverend en ontgift het lichaam. Jaspis Breccie heeft dan ook een gunstige werking bij koorts. Het heeft een sterk ondersteunde werking op de spijsverteringsorganen en het hormoonstelsel. Jaspis helpt goed bij obstipatie en helpt tevens tegen diarree. Jaspis Breccie harmoniseert het totale zenuwstelsel en geeft een boost aan het immuunsysteem. 

Jaspis Breccie helpt bij oorsuizingen en helpt bij klachten van hoofdpijn en epilepsie. Ook heeft Jaspis Breccie een gunstige uitwerking bij klachten van angina pectoris en andere hartkwalen. Heeft een sterke bloedstollende eigenschap. 

Jaspis Breccie bevordert de doorstroming van energie en doorbreekt eventuele blokkades in de onderste chakra's. Jaspis Breccie reinigt en balanceert de Chakra's en zet je in je kracht. Het bevordert het doorzettingsvermogen. Jaspis helpt je ook om voor jezelf op te komen en vermindert de angst voor conflicten. Jaspis is een goede beschermsteen en absorbeert negatieve energieën en beschermt tegen straling. Jaspis Breccie helpt tegen woede en helpt bij het verkrijgen van innerlijke harmonie.  

Op spiritueel vlak helpt Jaspis Breccie om de aura te reinigen en te stabiliseren. Het vergemakkelijkt uittredingen zodat je makkelijk kunt reizen naar andere dimensies. Jaspis Breccie helpt ook om dromen te herinneren als je de Jaspis tijdens het slapen onder het kussen legt. 

Kleur

Komt voor in verschillende tinten rood met kwartsporfier insluitingen van rood en geel en wit. 

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra

Sterrenbeeld

Ram, Steenbok, Maagd, Kreeft, Schorpioen

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Australie, Brazilie, Duitsland, Egypte, Frankrijk, India, Madagaskar, Rusland, Zuid-Afrika

Verzorging

Jaspis Brecci kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.