Mosagaat

Mosagaat heeft een fijne aardende werking en heeft een fijne zachte energie. Versterkt je contact met de natuur en heeft een sterk kalmerende werking.

Informatie en werking

Mosagaat is eigenlijk geen Agaat maar een Chalcedoon en kenmerkt zich door vele insluitsels van Dendrieten. Mosagaat heeft een fijne aardende werking en heeft een fijne zachte energie. Deze steen zet je fijn in het hier en nu en zorgt voor stabiliteit en balans tussen lichaam en geest. Mosagaat versterkt je contact met de natuur en de aarde en bevordert je respect en liefde voor de natuur. De rustgevende en ontspannende werking van Mosagaat laat gedachten in je drukke hoofd verdwijnen. Mosagaat helpt ook om sterk wisselende stemmingen af te vlakken en vergroot je zelfbeheersing doordat het spanningen relativeert.   

Op lichamelijk vlak versterkt Mosagaat je weerstand en immuunsysteem en helpt bij klachten van griep, verkoudheid en koorts. Het is een fijne steen die ondersteunt bij stress gerelateerde klachten. Mosagaat ondersteunt ook bij infecties van longen en luchtwegen en helpt bij een vastzittende en droge hoest. Mosagaat stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en ondersteunt het een snel herstel bij langdurige ziekten. Mosagaat heeft ook een positieve werking bij klachten van artritis en helpt het sommige huidproblemen zoals uitslag te verminderen. Mosagaat is ook een fijne steen om te dragen tijdens de zwangerschap. Het helpt tegen de misselijkheid, stimuleert een betere vochtafvoer en gaat zwaarmoedigheid tegen. 

Kleur

Groen, doorschijnend met dendriet insluitsels

Chakra

Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra, Hartchakra

Sterrenbeeld

Stier, Maagd

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Engeland, Duitsland, Verenigde Staten, Hongarije

Verzorging

Mosagaat kan op alle manieren gereinigd en verzorgd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen