Sardonyx

Sardonyx geeft overzicht van het leven en laat je de diepere betekenis zien van alles wat je mee hebt gemaakt in je leven. Sardonyx helpt je bij het accepteren van het leven zoals het nu is.

Informatie en werking

Sardonyx is een steen die je overzicht geeft van het leven en laat je de diepere betekenis zien van alles wat je mee hebt gemaakt in je leven. Sardonyx helpt bij het accepteren van het leven zoals het nu is. Het is een zachte steen die zorgt voor zelfvertrouwen, stabiliteit en een geluksgevoel. Het is dan ook een fijne steen om gevoelens van depressie te doorbreken. Sardonyx zorgt ervoor dat je niet terugvalt na een periode van ziekte. Het is een steen die het immuunsysteem versterkt en reguleert de stofwisseling. Sardonyx stimuleert zelfgenezing van het lichaam en reguleert de opname en afscheiding van lichaamsvloeistoffen. Het is een fijne steen voor als je wilt afvallen. Het heeft een heilzame werking op de buik en maag en helpt goed bij darmklachten. Ook bij oorklachten, oorsuizen heeft Sardonyx een positieve werking. 

Kleur

Zwart, grijs, bruin, rood, melkwit, roodbruin door elkaar heen

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra

Sterrenbeeld 

Ram

Eigenschappen

Hardheid: 6,5 - 7

Dichtheid: 2,58 - 2,64

Samenstelling: SiO2+Fe, Mn, O, OH

Vindplaatsen

Brazilië, Verenigde Staten, Uruguay, India, Madagaskar en Rusland.  

Verzorging

Sardonyx kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.