Reinigen & Opladen

Het reinigen of 'ontladen' van edelstenen kun je op verschillende manieren doen. De steen op een bedje van Hematietsplit leggen is een veilige manier om de steen van energieën te ontdoen. Vervolgens laadt je de steen op m.b.v. Bergkristalsplit.

Het reinigen of 'ontladen' van edelstenen kun je op verschillende manieren doen en is van belang om langere tijd van je edelstenen te kunnen genieten. Veilige methoden zijn bijvoorbeeld met Wierook, Salie, Hematiet, Bergkristal of Maanlicht. In mijn blog kun je er alles over lezen. Kies vooral de manier je het meeste aanspreekt en past bij de steen. 

Wierook

Al vele eeuwen wordt de ontspannende en zuiverende werking van Wierook gebruikt. Het ruikt niet alleen heerlijk maar Wierook kun je ook prima gebruiken voor het reinigen van energieën, ruimtes, chakra's, de aura en natuurlijk edelstenen. Haal de edelsteen eenvoudig een paar keer door de rook van Wierook om deze eenvoudig en "snel" te reinigen. 

Salie

Witte Salie wordt al eeuwen gebruikt door de Noord-Amerikaanse Indianen. Met de heilige rook die vrijkomt bij het branden van Witte Salie worden tijdens het uitvoeren van rituelen ruimtes, personen en voorwerpen energetisch gereinigd. Alles is ten slotte energie en in ruimtes en objecten kan energie kleven die niet van jou is of die onprettig aanvoelen. 'Vervuilde' energie in ruimtes en om objecten kan zorgen voor een onbestemd gevoel, een zwaar gevoel, boosheid, verdriet, extra vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn en nog veel meer. Met behulp van het branden van Witte Salie kun je jezelf, een ruimte of een object zoals een edelsteen een heerlijke energetisch douche geven waarna alles helderder en zuiverder aanvoelt. 

Palo Santo

Palo Santo wordt al sinds het tijdperk van de Inca's en Maya's gebruikt vanwege de ontspannende en helende werking. Wanneer het heilige hout wordt aangestoken ontstaat een zacht zoete rook die zorgt voor een heerlijk ontspannen sfeer in de ruimte. Het is een heerlijke geur om te gebruiken tijdens meditaties of andere spirituele activiteiten. Naast het creëren van een heerlijke ontspannende sfeer heeft Palo Santo ook de eigenschap om ruimtes te zuiveren van negatieve energie en om edelstenen te reinigen. Haal hiervoor de edelsteen een aantal keer door de rook van het Palo Santo hout. 

De tip van het Palo Santo hout dient even aangestoken te worden en vervolgens uitgeblazen te worden. De gloeiende tip creëert de kenmerkende warme zoete geur. Eén stukje Palo Santo hout kan dus meerdere keren gebruikt worden. Een Abalone schelp kan een handig hulpmiddel zijn om het rokende Palo Santo hout in te leggen. 

Hematiet & Bergkristal

Door de edelsteen een paar uurtjes op een bedje van Hematiet split te leggen wordt de "negatieve" of "vervuilde" energie uit de edelsteen onttrokken. Vervolgens leg je de edelsteen een paar uurtjes op een bedje met Bergkristal om de edelsteen weer van frisse en nieuwe energie te voorzien. Werken met Hematiet en Bergkristal is een hele veilige methoden om je edelstenen te onderhouden.