Reinigen & Opladen

Edelstenen, mineralen en kristallen absorberen gedurende de dag veel energie van de drager of de omgeving. Het is belangrijk dat je de stenen goed verzorgd door deze tijdig te reinigen en op te laden zodat je lang van ze kunt genieten.

Edelstenen, mineralen en kristallen absorberen gedurende de dag veel energie van de drager of de omgeving. Het is belangrijk dat je de stenen goed verzorgd door deze tijdig te reinigen en op te laden zodat je lang van ze kunt genieten. Er zijn verschillende methoden of edelstenen te reinigen en op te laden.  

Wierook

Al vele eeuwen wordt de ontspannende en zuiverende werking van Wierook gebruikt. Het ruikt niet alleen heerlijk maar Wierook kun je ook prima gebruiken voor het reinigen van energieën, ruimtes, chakra's, de aura en natuurlijk edelstenen. Haal de edelsteen eenvoudig een paar keer door de rook van Wierook om deze eenvoudig en "snel" te reinigen. 

Salie

Witte Salie wordt al eeuwen gebruikt door de Noord-Amerikaanse Indianen. Met de heilige rook die vrijkomt bij het branden van Witte Salie worden tijdens het uitvoeren van rituelen ruimtes, personen en voorwerpen energetisch gereinigd. Alles is ten slotte energie en in ruimtes en objecten kan energie kleven die niet van jou is of die onprettig aanvoelen. 'Vervuilde' energie in ruimtes en om objecten kan zorgen voor een onbestemd gevoel, een zwaar gevoel, boosheid, verdriet, extra vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn en nog veel meer. Met behulp van het branden van Witte Salie kun je jezelf, een ruimte of een object zoals een edelsteen een heerlijke energetisch douche geven waarna alles helderder en zuiverder aanvoelt. 

Palo Santo

Palo Santo wordt al sinds het tijdperk van de Inca's en Maya's gebruikt vanwege de ontspannende en helende werking. Wanneer het heilige hout wordt aangestoken ontstaat een zacht zoete rook die zorgt voor een heerlijk ontspannen sfeer in de ruimte. Het is een heerlijke geur om te gebruiken tijdens meditaties of andere spirituele activiteiten. Naast het creëren van een heerlijke ontspannende sfeer heeft Palo Santo ook de eigenschap om ruimtes te zuiveren van negatieve energie en om edelstenen te reinigen. Haal hiervoor de edelsteen een aantal keer door de rook van het Palo Santo hout. 

De tip van het Palo Santo hout dient even aangestoken te worden en vervolgens uitgeblazen te worden. De gloeiende tip creëert de kenmerkende warme zoete geur. Eén stukje Palo Santo hout kan dus meerdere keren gebruikt worden. Een Abalone schelp kan een handig hulpmiddel zijn om het rokende Palo Santo hout in te leggen. 

Hematiet & Bergkristal

Door de edelsteen een paar uurtjes op een bedje van Hematiet split te leggen wordt de "negatieve" of "vervuilde" energie uit de edelsteen onttrokken. Vervolgens leg je de edelsteen een paar uurtjes op een bedje met Bergkristal om de edelsteen weer van frisse en nieuwe energie te voorzien. Werken met Hematiet en Bergkristal is een hele veilige methoden om je edelstenen te onderhouden. 

In mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen beschrijf ik wat uitgebreider de verschillende mogelijkheden. Kies vooral de manier die je het meeste aanspreekt en die past bij de steen. 

Hematiet Split - XXS
€8,95
Mooie Hematiet Split XXS in zakje van ongeveer 150 gram. Hematiet is een sterk aardende en beschermende steen. Zeer geschikt voor het reinigen en ontladen van edelstenen.Lees meer
Hematiet Split - XXS
Bergkristal Split - XXS
€7,95
Mooie Bergkristal split XXS in zakje van ongeveer 150 gram. Bergkristal is een sterk energetische steen en reguleert de energie huishouding. Zeer geschikt voor het opladen van edelstenen en kristallen.Lees meer
Bergkristal Split - XXS
Hematiet Split - XXS - in flesje met kurk
€8,95
Mooie Hematiet Split XXS in glazen flesje met kurk. Hematiet Split is zeer geschikt voor het reinigen en ontladen van edelstenen. Leg de edelstenen een paar uurtjes op een bedje van Hematiet Split om deze grondig te reinigen.Lees meer
Bergkristal Split - XXS - in flesje met kurk
€7,50
Prachtige Bergkristal Split XXS in glazen flesje met kurk. Bergkristal Split is zeer geschikt voor het opladen van edelstenen. Leg de edelstenen een paar uurtjes op een bedje van Bergkristal split en ervaar een vernieuwde en frisse energie.Lees meer
Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.