Bariet

Bariet zet je in je kracht en zorgt voor stabiliteit en veiligheid. Bariet brengt je in balans en helpt om je te focussen op de dingen die je belangrijk vindt.
Oeps...
Het lijkt erop dat er geen producten in deze categorie zitten. Keer hieronder terug naar de vorige pagina of probeer een van onze andere categorieën.
Terug naar vorige pagina

Informatie en werking

Bariet is een zware steen en vroeger dacht men dat door het zware gewicht Bariet goud bevatte. 

Bariet zorgt ervoor dat je in je kracht durft te staan en zorgt voor stabiliteit en veiligheid. Het is een steen die je in balans brengt en helpt om je te focussen op de dingen die je belangrijk vindt. Bariet maakt korte mette met onzekerheid, verlegenheid en minderwaardigheidsgevoelens en zorgt dat je je ideeen vorm durft te geven. Bariet zorgt ervoor dat je je gedachten en ideeën onder woorden kunt brengen.

Bariet weert straling af en helpt bij geestelijke vermoeidheid. Het is een ideale steen om bij je te hebben als je uitgeput bent of last hebt van chronische vermoeidheid. Ook heeft Bariet een positieve uitwerking bij depressies, neerslachtigheid en verslavingen. Bariet reinigt alle Chakra's en brengt deze opnieuw in balans. Daarnaast helpt Bariet bij spierzwakte, gevoelloze ledematen, verteringsstoornissen en helpt bij huid- en klieraandoeningen. 

Bariet heeft een positief effect op het geheugen en stimuleert dromen en het onthouden van dromen. Bariet is vanwege zijn kalmerende werking een hele fijne steen om mee te mediteren. 

Kleur

kleurloos, bruin, geel, groenig, soms rood, grijs en blauwig

Chakra

Zonnevlechtchakra, Keelchakra

Eigenschappen

Hardheid: 3 - 3,5

Dichtheid: 4,5

Chemische formule: BaSO4 + Ca,Pb,Sr

Vindplaatsen

Duitsland, China, Engeland, Spanje, Verenigde Staten, Bolivia, Australië

Verzorging

Bariet kan beter niet met water gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.