Valkenoog

Valkenoog laat je het grotere geheel zien en beschermt tegen kortzichtigheid. Geeft je het vermogen om schadelijke gedragspatronen te doorbreken. Verminderd stress en geeft rust.

Informatie en werking

Valkenoog is een steen die vertraagt en je het grotere geheel laat zien. Beschermt dan ook tegen kortzichtigheid maar ook letterlijk tegen oogaandoeningen. Het is een steen die helpt bij angsten en woede uitbarstingen. Valkenoog geeft je het vermogen om schadelijke gedragspatronen te doorbreken en haalt je uit de slachtofferrol. Helpt tegen onderbewuste angsten. Valkenoog heeft een aardende werking en helpt om via de aarde stress af te voeren. De steen vermindert sterke hoofdpijn en migraine. Het is ook een steen die helpt bij hyperactiviteit en een overmatige hormoonproductie. Heeft daarnaast een positieve werking op de bloedvaten, de benen en de luchtwegen. Het is een steen die jeugdig maakt en gezond.

Kleur

Blauwachtig met zilverkleurige schittering. 

Chakra

Keelchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld 

Waterman

Eigenschappen

Hardheid: 6-7

Dichtheid: 2,6

Samenstelling: SiO2

Vindplaatsen

Zuid-Afrika, Namibië

Verzorging

Valkenoog kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.