Shiva Lingam

Shiva Lingam is een onbewerkte heilige steen uit de Narmada rivier in India en brengt vrouwelijke en mannelijke energie in jezelf in balans. Heeft een zuivere en intense trilling met veelal een positieve werking op seksuele problemen.

Informatie en werking

Shiva Lingam is een heilige steen afkomst uit de Narmada rivier in India. Men gelooft dat miljoenen jaren geleden een grote meteoriet in India neerkwam wat de bron van de rivier de Narmada vormde. Door de enorme hitte die vrijkwam uit de impact van de meteoriet fuseerde het ijzeroxide uit de meteoriet met het gesteente van de aarde en vormde uiteindelijk de typisch ovale vorm van de Shiva Lingam. 

De Shiva Lingam is een onbewerkte steen die in de Narmada rivier wordt gevonden en wordt ook wel het ei van Shiva genoemd. Het symboliseert de vereniging van de god Shiva met zijn vrouw de godin Kali. Shiva Lingam verenigt de vrouwelijke en mannelijke energie in zich en brengt hierdoor het mannelijke en het vrouwelijke in jezelf in balans. De Shiva Lingam steen heeft zuivere en intense trilling en verhoogt de Kundalini energie in je. Het is een steen die een positieve werking heeft op seksuele problemen. Klachten zoals impotentie, onvruchtbaarheid, menstruatiekrampen en het onvermogen om tot een orgasme te komen kunnen door de Shiva Lingam verbeteren. 

Shiva Lingam verhoogt je bewustzijn en draagt bij aan je spirituele ontwikkeling. Het is een steen die ondersteunt bij transformaties en helpt om deze daadwerkelijk door te zetten. Shiva Lingam is ook een zeer goede steen om te gebruiken tijdens meditaties en verhoogt het vermogen om dieper bij jezelf naar binnen te kijken. Te ontdekken wat er leeft in je en om uit te komen bij de kern. De Shiva Lingam steen is ook een goede aardende steen en draagt bij aan een goede energetische doorstroming van aardse energie en kan een boost aan vitaliteit geven. 

Kleur

Bruin divers, grijs

Chakra

Alle Chakra's

Sterrenbeeld

Waterman

Hardheid

6 - 7

Vindplaatsen

De steen wordt gevonden in de Narmada rivier in India.

Verzorging

Shiva Lingam kan op alle manieren gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.