Moldaviet

Moldaviet is een echte transformatie steen en bevordert de spirituele groei. Moldaviet is een sterk inzichtgevende steen en laat je onbegrensd denken.

Informatie en werking

Moldaviet is een hele bijzondere steen en is ongeveer 15 miljoen jaar geleden ontstaan door de inslag van twee grote meteorieten in Zuid-Duitsland. Door deze inslag kwam er een enorme hoeveelheid energie vrij waarbij enorme drukken bereikt zijn bij een temperatuur van meer dan 30.000 graden Celcius. Door deze enorme impact werd zand en aarde gesmolten en de ruimte ingeslingerd. Na terugkomst in de atmosfeer stolden deze fragmenten van aardse materie, vermengd met de buitenaardse materie en vielen terug op de grond in een zogenaamd 'strooigebied' dat grofweg het gebied van Tsjechië beslaat. Een zeer klein deel daarvan stolde tot Moldaviet. Het meest kostbare Moldaviet wordt gevonden langs de oevers van de Moldau, in het zuiden van Tsjechië. Deze heeft de kleur groen met kleine insluitsels. Doordat de vindplaatsen van Moldaviet snel uitgeput raken, wordt de steen steeds kostbaarder. 

Wikipedia/Moldaviet

Moldaviet is een echte steen van transformatie en bevordert de spirituele groei. Is een sterk inzichtgevende steen en laat je onbegrensd denken waardoor ideeën en oplossingen komen voor op het eerste gezicht onoplosbare problemen. In die zin geeft deze steen je een gevoel van vrijheid en schept de steen ruimte voor je. Moldaviet is een prima meditatiesteen en neemt je mee naar de hoogste spirituele dimensies om spirituele leiding te kunnen ontvangen. Moldaviet sterkt de helderziendheid en maakt het invoelingsvermogen groter. Het is een steen die de werking van andere stenen kan bekrachtigen. 

Op fysiek niveau ondersteunt Moldaviet het genezingsproces bij griep, bij astma en bronchitis en ontstekingen in het algemeen. Moldaviet versterkt het immuunsysteem. 

Kleur

Doorschijnend glasachtig (donker) groen

Chakra

Hartchakra, Voorhoofdchakra

Hardheid

5,5

Vindplaatsen

Moldavië, Tsjechië 

Verzorging

Moldaviet kan op alle manieren verzorgd en gereinigd worden. Let op dat Moldaviet door zijn grillige vorm wel een kwetsbare steen is. Ontladen met Hematiet en opladen met Bergkristal is een veilige methode voor Moldaviet. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.