Hyperstheen

Informatie en werking

Hyperstheen wordt ook wel eens fluwelen Labradoriet genoemd maar is dat zeker niet. Zowel de samenstelling als de energetische werking is geheel anders. Hyperstheen is een echte sjamanensteen en is een steen die je energieveld krachtiger maakt. Hyperstheen helpt je met het opruimen van diepe blokkades in jezelf en je energetisch veld. Hyperstheen heeft een sterk aardende werking en laat je contact maken met moeder aarde maar tegelijkertijd ook met de spirituele wereld. Hyperstheen heeft beschermende eigenschappen en geeft harmonie en evenwicht. Het is een steen die een zekere rust brengt en malende gedachten laat stoppen. Op lichamelijk vlak helpt Hyperstheen bij maagproblemen en klachten van maagzuur. Hyperstheen laat je beter naar je eigen lichaam luisteren en helpt je de signalen herkennen van uitputting en langdurige stress. 

Kleur

Zwart met een zilveren zijdeglans 

Chakra

Wortelchakra

Sterrenbeeld

Leeuw

Hardheid

5 - 6

Vindplaatsen

Australië, Duitsland, Verenigde Staten, China

Verzorging

Hyperstheen kan het beste niet gereinigd worden met water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het opladen en ontladen van edelstenen.

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.