Oceaan Jaspis

Oceaan Jaspis is een steen die lichamelijke en energetische stukken op celniveau heelt. Stabiliseert onder andere de nieren en bijnieren en heeft een positieve werking op de schildklier. Bevordert het loslaten van stress.

Informatie en werking

Oceaan Jaspis is ondanks zijn naam een steen die thuis hoort bij het element aarde. Oceaan Jaspis komt voor in vele verschillende bonte kleuren en bestaat vaak uit vele kleine celletjes. Oceaan Jaspis wordt ook wel eens orbiculaire Jaspis genoemd en is een steen die lichamelijke en energetische stukken op celniveau heelt. Oceaan Jaspis herstelt lichaamsweefsel en brengt onder andere het endocriene stelsel in evenwicht. Is een fijne steen om de nieren en bijnieren te stabiliseren en heeft een positieve invloed op de werking van de schildklier.

Oceaan Jaspis bevordert het loslaten van stress. Heeft een sterk ontspannende en kalmerende werking. Daarnaast zorgt Oceaan Jaspis ervoor dat negativiteit uit je systeem verdwijnt. Wanneer de sluimer van negativiteit is verminderd laat Oceaan Jaspis je de mooie kanten van het leven ervaren zodat ook jij de vele zegeningen van het leven kunt zien. Het is een steen die je helpt om op een positievere manier in het leven te staan en je daar ook naar te gedragen. Oceaan Jaspis maakt je bewust van het heden. Dat je nu moet leven en dat je je minder focust op de onzekerheden van de toekomst of op de bitterheid van het verleden. Oceaan Jaspis helpt tijdens meditatie om wat meer gefocust te kunnen blijven en helpt om je gedachten los te laten. Ook voor kinderen is Oceaan Jaspis een hele fijne balanssteen. 

Oceaan Jaspis bevordert de spijsvertering en heeft een ontgiftende werking. Het is een steen die het immuunsysteem stimuleert en energetische blokkades laat verdampen. Het zorgt als het ware voor een energetische Tsunami in je lichaam. Oceaan Jaspis opent je en laat de creativiteit in je stromen. Het is daarnaast een steen met een positieve werking op de huid en slijmvliezen. 

Oceaan Jaspis is een heerlijke steen om in een praktijkruimte te plaatsen. Het maakt de sfeer in de ruimte zacht, ontspannen en aangenaam. Het zorgt er onder andere voor dat men tijdens gesprekken beter ontspant en meer op de positieve zaken focust. 

Kleur

Vele verschillende bonte kleuren

Chakra

Zonnevlechtchakra, Hartchakra, Keelchakra 

Sterrenbeeld

Schorpioen, Maagd

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Madagaskar

Verzorging

Oceaan Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.