Ioliet

Ioliet is een kalmerende die je innerlijke wijsheid naar boven brengt en je de kracht geeft om volledig jezelf te kunnen en durven te zijn.

Informatie en werking

Ioliet is een steen die vaak in sieraden wordt gebruikt en de meest bekende kleur is de blauw paarse Ioliet. Het bijzondere van Ioliet is dat de kleur van de steen verandert wanneer je de steen onder een andere hoek bekijkt. 

Ioliet is niet alleen een mooie steen om naar te kijken maar is ook een spirituele steen die je innerlijke wijsheid naar boven haalt. Ioliet brengt je tot rust en in balans en geeft je de kracht om jezelf te kunnen zijn. Ioliet opent je zodat je durft om socialer te zijn in groepen wanneer je dat moeilijk vindt. Het is een steen die wantrouwen en angst omzet in vertrouwen. Ioliet maakt je dan ook vastberaden en moedig om stappen te zetten. 

Ioliet helpt je om je Chakra's in balans te brengen en heeft een positieve invloed op je hormoonhuishouding. Ioliet heeft daarnaast ook een positieve werking op de spijsvertering en helpt om zoveel mogelijk voedingsstoffen uit de voeding op te nemen. Daarnaast helpt Ioliet bij een opgeblazen gevoel en bij klachten van brandend maagzuur. 

Ioliet heeft een positieve invloed bij rugklachten, migraine en andere neurologische aandoeningen. Deze mooie steen heeft een koortsverlagende werking en helpt bij chronische aandoeningen van de luchtwegen zoals astma. 

Kleur

Grijs, Blauw, Violet, Blauw paars of gelig bruin. 

Chakra

Keelchakra, Voorhoofdchakra, Kruinchakra

Sterrenbeeld 

Stier, Weegschaal, Boogschutter

Eigenschappen

Hardheid: 7 - 7,5

Dichtheid: 2,6 - 2,7

Vindplaatsen

Sri Lanka, Birma, Namibië, Brazilië, Tanzania en Madagaskar  

Verzorging

Ioliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen vanedelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.