Malachiet

Malachiet is een sterke beschermsteen tegen elektromagnetische straling en aardstralen. Daarnaast is Malachiet ook een krachtige zuiverende steen voor zowel het fysieke als energetische lichaam.

Informatie en werking

Malachiet is een sterk beschermende steen tegen allerlei soorten straling zoals elektromagnetische straling en aardstralen. Malachiet neemt negatieve energieën makkelijk op uit de omgeving en het lichaam. Malachiet is dan ook een sterk zuiverende steen. Het is een steen die de nieren stimuleert en helpt goed tegen jicht en blaasontstekingen. Het is ook een steen die prima ondersteunt bij reumatische klachten en gewrichtsklachten. Daarnaast wordt het immuunsysteem versterkt en bevordert de steen het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Door de hoeveelheid koper die aanwezig is in Malachiet heeft het een ontstekingsremmende werking en helpt dan ook goed bij wondgenezing en ontstekingen van de huid. Malachiet werkt ook goed bij longproblemen zoals bronchitis en asthma en geeft meer "lucht" wanneer je de steen bij je draagt. Daarnaast ondersteunt Malachiet de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtsorganen en ondersteunt het bij seksuele problemen. 

Malachiet verbindt de linker en rechterhersenhelft met elkaar en bevordert het concentratievermogen en analytisch vermogen. Malachiet zorgt voor emotionele stabiliteit en brengt emoties in balans. Het is een steen die je weerbaarder maakt en minder angstig. Het is dan ook een steen die je angsten en fobieën kan verminderen.

Op spiritueel gebied helpt Malachiet om je eigen gaves te ontdekken. Malachiet heeft een reinigende werking van de chakra's, stimuleert de energetische stromingen in je lichaam en heft eventuele blokkades op. Malachiet stemt af op je intuïtie en wijsheid die diep van binnen in je aanwezig is. 

Kleur

Groen met zwart gelijnd. 

Chakra 

Wortelchakra, Zonnevlechtchakra, Hartchakra en Keelchakra

Sterrenbeeld 

Schorpioen

Hardheid

3,5 - 4,5

Vindplaatsen

Malachiet wordt wereldwijd gevonden. Bijvoorbeeld in landen zoals China, India, Rusland, Australië, Mexico, Chili, Cuba, Congo, Zambia, Zimbabwe, Marokko, Angola, Madagaskar, Duitsland, Slowakije, Engeland, Frankrijk, België 

Verzorging 

Omdat Malachiet veel negatieve energie absorbeert moet de steen regelmatig gereinigd worden. Liever niet reinigen met water. Ook onder invloed van fel zonlicht kan Malachiet zijn kleur verliezen. Meer informatie over de verzorging van edelstenen kun je lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.