Eudialiet

Eudialiet is een fijne rustgevende, aardende steen die extra energie geeft op momenten dat je dat goed kunt gebruiken. Eudialiet geeft zelfvertrouwen en helpt je om moeilijke tijden door te komen.
Eudialiet trommelstenen
€9,95
Prachtige Eudialiet trommelstenen. Eudialiet is een fijne rustgevende, aardende steen die extra energie geeft op momenten dat je dat goed kunt gebruiken. Geeft zelfvertrouwen en helpt je om moeilijke tijden door te komen.Lees meer
Eudialiet trommelstenen

Informatie en werking

Eudialiet werd voor het eerst in 1819 ontdekt in het Julianehaab district van Groenland en varieert in kleuren van roze en rood tot bruin, violet en groen. Soms heeft het inclusies van Zwarte Toermalijn. Eudialiet stamt af van het Griekse woord eu dialytos wat "makkelijk oplosbaar" betekent. Eudialiet is namelijk een steen die zich makkelijk laat oplossen in zuur. 

Fysiek
Eudialiet is een fijne rustgevende steen en stabiliseert een overspannen zenuwstelsel. Deze bijzondere steen werkt als een soort extra batterij en geeft het lichaam energie op momenten dat je wel wat extra energie kunt gebruiken. Eudialiet maakt sterk en verbetert het reactievermogen. 
 
Emotioneel
Op emotioneel vlak helpt Eudialiet om onzekerheden over je eigen kwaliteiten te verminderen. Het is een steen die kracht geeft en zelfvertrouwen om tegenslagen het hoofd te bieden. Eudialiet helpt met je persoonlijke groei en om je doelen na te jagen.
 
Spiritueel

Eudialiet grijpt onder andere aan op de Hartchakra en helpt deze te openen zodat er meer ruimte ontstaat voor zelfliefde en vergeving voor (ongelukkige) keuzes die gemaakt zijn in het verleden. Eudialiet vermindert angst voor schaarste en het gevoel niet genoeg te hebben of niet genoeg te zijn. Deze mooie steen helpt je om met een open blik naar de waarheid kijken hoe hard deze af en toe ook kan zijn. 

Kleur

Bruin, Roze, Paars, Grijs

Chakra

Wortelchakra, Hartchakra

Sterrenbeeld 

Maagd

Eigenschappen

Hardheid: 5,5
Dichtheid: 2,9
Samenstelling: Na15Ca6Fe3Zr3Si(Si25O73)(O,OH,H2O)3(Cl,OH)2
Structuur: Trigonaal
 

Vindplaatsen

Groenland, Rusland, Noorwegen, Canada, Madagaskar, Amerika

Verzorging

Eudialiet kan beter niet met behulp van water gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Weblinks

Mindat.org

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.