Zinkblende

Informatie en werking

Zinkblende ook wel Sfaleriet genoemd is een wat zwaardere en veelzijdige steen. Zinkblende helpt om energie op te nemen uit de aarde en voert overtollige energie af aan de aarde. Het is een steen die je sterk maakt en brengt het lichaam en de Chakra's in balans met name wanneer de onderste Chakra's te weinig actief zijn en de bovenste Chakra's overactief. 

Zinkblende is een helende steen en verbetert onder andere de zuurstofopname en bloeddoorstroming. Het is een steen die ondersteunt bij Boulimia en Anorexia. Zinkblende is een steen die sterk maakt en laat je zien dat het leven nog niet zo slecht is. Zinkblende is een fijne steen voor mensen met een wat negatieve levenshouding. Zinkblende daagt je uit om meer te leven vanuit je hart en geeft naast moed en wilskracht ook passie en creativiteit. Zinkblende laat je ook heel goed voelen wat klopt en wat niet bij je past of je eventueel schaadt.  

Kleur

Geel, Bruin, Zilver met insluitsels van rood, zwart, groen, wit

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra, Hartchakra

Sterrenbeeld 

Vissen en Waterman

Hardheid

3,5 - 4

Dichtheid

3,9 - 4,1

Vindplaatsen

Spanje, Mexico, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Rusland 

Verzorging

Zinkblende kan beter niet met water worden gereinigd. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.