Diopsiet

Diopsiet bevordert je intellectuele vaardigheden en opent tegelijkertijd je hart. Helpt je om onbevooroordeeld naar gebeurtenissen te kijken en om jezelf en anderen te vergeven voor gemaakte fouten. Stimuleert de spirituele groei.

Informatie en werking

Diopsiet is een steen die op grote diepte wordt gevonden en de meest gewilde kleur is de smaragdgroene variant. Diopsiet is een steen die de intellectuele vaardigheden bevordert zoals het opnemen van informatie maar tegelijkertijd opent Diopsiet het hart en vergroot je empatisch vermogen en je intuïtie. Diopsiet helpt je om onbevooroordeeld naar gebeurtenissen te kijken en helpt om jezelf of anderen te vergeven voor gemaakte fouten. Diopsiet helpt je om je met beide benen op de grond te zetten maar tegelijkertijd stimuleert het de spirituele groei. Het is een steen die je helpt om een gezonde balans te vinden tussen je hoofd en je lichaam. Het is een steen die je krachtig en vitaal helpt te voelen. Deze prachtige steen maakt vrolijk en laat je genieten van de kleine dingen in het leven. Het is een fijne steen om bij je te dragen in tijden van stress en leert je om meer in het hier en nu te genieten. 

Diopsiet werkt ontstekingsremmend en werkt goed bij klachten van spierpijn en brengt de hormoonhuishouding in balans. Diopsiet heeft een sterk effect op de nieren, de blaas, urinewegen en helpt je bij klachten die te maken hebben met je waterhuishouding. Daarnaast verbetert Diopsiet de zuur-base balans in je lichaam wat bevorderlijk is om klachten van reuma en jicht af te laten te nemen. 

Kleur

Allerlei kleuren groen, kleurloos, wit, zwart en geel. 

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra, Hartchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld 

Schorpioen

Eigenschappen

Hardheid: 5 - 6,5

Dichtheid: 3,22 - 3,4

Vindplaatsen

Myanmar, Siberië, Zuid-Afrika, Pakistan, India, Italië 

Verzorging

Diopsiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.