Vuuragaat

Vuuragaat heeft een sterk aardende werking. Geeft energie en kracht om ergens helemaal voor te gaan. Vuuragaat verwarmt en helpt bij uitputting en vermoeidheidsklachten. Stimuleert hartstocht en seksualiteit.

Informatie en werking

Agaat komt voor in heel erg veel verschillende vormen, maten, tekeningen en kleuren. Kristalmeester verkoopt alleen natuurlijk Agaat en geen ingekleurde Agaat.

Door de enorme diversiteit heeft iedere Agaat zijn eigen eigenschappen. Ben je meer rechtlijnig van aard en een beetje star dan kan een Agaat met wat grillige belijning waarschijnlijk een goede ondersteuning bieden om je eens wat vaker te buiten te gaan. Wanneer je druk bent van nature dan past waarschijnlijk een rustige belijnde Agaat beter bij je om je de rust te laten vinden. 

Over het algemeen kun je zeggen dat Agaat een aardende steen is en vaak innerlijke rust geeft. Het is een steen die zorgt dat je even kunt uitzoomen en dingen wat meer objectief en van een afstand kunt bekijken. Het zijn stenen die het logisch en analytisch denken ondersteunen en zorgen ervoor dat je veelal praktische oplossingen vindt voor problemen. 

Agaat is een beschermende steen en grijpt voornamelijk aan op de aura. Kan je een veilig gevoel geven en is een fijne steen om tijdens de zwangerschap te dragen. Het heeft een positief effect op de baarmoeder en stimuleert de groei van het kind. Daarnaast bevordert Agaat de communicatie met het ongeboren kind. Agaat heeft verder ook een gunstige invloed op de maag, helpt bij klachten van blaasontsteking, de ogen en de bloedvaten en stimuleert de stofwisseling. 

Agaat stenen met een dichte en lichte kern bieden vaak positieve ondersteuning bij mensen die wat somber van aard zijn. De lichte kern helpt om naar een wat lichtere en vrolijkere gemoedstoestand te groeien. In ruimtes waar verschillende mensen nog wel eens verhitte discussies voeren of regelmatig met elkaar botsen dan is een Agaat met een rustige belijning en warme kleuren ondersteunend om de harmonie te verbeteren. 

 

Vuuragaat

Heeft dezelfde eigenschappen als Agaat maar kenmerkt zich onder andere door de zeer sterke aardende werking. Het is een steen die kracht geeft en veel energie. Vuuragaat maakt je vastberaden en om ergens helemaal vol met vertrouwen voor te gaan. Het is een steen die je passie aanwakkert en stimuleert hartstocht en seksualiteit. Vuuragaat is een fijne verwarmende steen die helpt bij uitputting en vermoeidheidsklachten en heeft daarnaast een positieve werking op je hormoonstelsel en wanneer je seksuele problemen ervaart. 

Kleur

Rood, oranje, bruin

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra

Sterrenbeeld

Ram

Hardheid

6 - 7

Dichtheid

2,6

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Brazilië, Uruguay 

Verzorging

Vuuragaat kan op alle manieren gereinigd en verzorgd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen