Pietersiet

Pietersiet is een fijne meditatiesteen en brengt de Chakra's in evenwicht. Het is een steen die je kan laten ervaren wat de volgende stappen op je levenspad zijn. Het is een steen die je helpt om je eigen weg te volgen, om keuzes te helpen maken.

Informatie en werking

Pietersiet is een steen die nog niet zo heel lang geleden ontdekt werd in Zuid-Afrika en inmiddels wordt deze prachtige steen ook in China gevonden. Het is dus een redelijk nieuwe steen en ook wel een bijzondere steen omdat het gevormd is door lagen zand die miljoenen jaren lang zijn gesmolten en samengeperst tot verschillende gekleurde lagen. Dit geeft Pietersiet dan ook zijn fantastische kleur wanneer je de steen in het licht beweegt. 

Pietersiet is een fijne steen om mee te mediteren en werkt op zowel de Zonnevlechtchakra als de Voorhoofdchakra. Pietersiet is een steen die de Chakra's in evenwicht brengt en je kan laten ervaren wat de volgende stappen op je levenspad zijn. Het is een steen die je helpt om je eigen weg te volgen, om keuzes te helpen maken. Pietersiet is ook een steen die de concentratie bevordert en zeer geschikt is om bij je te dragen tijdens het studeren of het maken van examens. Het is een steen die rust geeft in turbulente tijden. 

Lichamelijk heeft Pietersiet een positieve invloed op de hypofyse en het hormoonstelsel en ondersteunt de steen bij uitputting, stress en overspannenheid. 

Kleur

Donkerblauw, bruin met goudgele banden

Chakra

Voorhoofdchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

Maagd, Waterman

Hardheid

7

Vindplaatsen

Namibië, China

Verzorging

Pietersiet kan op alle manieren opgeladen en gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.