Magnesiet

Magnesiet is een fijne kalmerende en ontspannende helende steen. Stimuleert de vetstofwisseling, stilt de eetlust en breekt cholesterol af. Heeft een ontgiftende en vochtafdrijvende werking.
Magnesiet nuggets
€1,75
Mooie Magnesiet nuggets uit Zimbabwe. Magnesiet is een fijne kalmerende en ontspannende helende steen. Stimuleert de vetstofwisseling en bevordert de Magnesium opname in het lichaam. Helpt bij lusteloosheid en vermoeidheid.Lees meer
Magnesiet nuggets

Informatie en werking

Magnesiet is een fijne kalmerende en ontspannende helende steen.

Het is een steen die heel erg geschikt is voor als je wilt afvallen omdat het onder andere de vetstofwisseling stimuleert, de eetlust stilt en cholesterol afbreekt. Magnesiet heeft een ontgiftende en vochtafdrijvende werking en is goed voor de spijsvertering. Magnesiet bevordert het immuunsysteem en vermindert overmatige transpiratie. Magnesiet heeft een spierontspannende werking en helpt alle vormen van krampen zoals spierkrampen, maagkrampen en darmkrampen.

Magnesiet zorgt ervoor dat Magnesium zich beter kan opnemen in het lichaam en Magnesium is een zeer belangrijk element voor de organen en het zenuwstelsel. Magnesiet bevordert de werking van de zintuigen en maakt je bijvoorbeeld alerter voor subtiele energieën om je heen. Magnesiet ondersteunt je geheugen, vermindert nervositeit en vergroot je psychische belastbaarheid. Het is een ideale steen om bij je te dragen wanneer je een grote geestelijke inspanning moet verrichten. 

Magnesiet helpt bij lusteloosheid en vermoeidheid. Het is een steen die je energie geeft en helpt om een positievere kijk op het leven te krijgen. Het laat je eerlijk zijn tegen jezelf, leert je accepteren wie je bent en helpt om liefde te durven ontvangen. Het leert je ook de humoristische kant van het leven in te zien waar soms ook ruimte mag zijn voor wat gezonde zelfspot. 

Magnesiet maakt innerlijk rustig en stelt je in staat om jezelf eens wat meer op de achtergrond te plaatsen zodat je eens goed kunt luisteren naar een ander en de volle aandacht kunt geven die een ander soms ook hard nodig heeft. 

Magnesiet wordt vaak overgeschilderd in mooie kleuren. Door Magnesiet te schilderen is de werking wat minder krachtig maar dit hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Wanneer je Magnesiet altijd bij je draagt is een minder krachtige steen misschien soms ook wel eens fijn. Kristalmeester verkoopt pure Magnesiet en de vrolijke blauw geschilderde Magnesiet. 

Magnesiet wordt nog al eens verward met Howliet. Deze stenen lijken als twee druppels water op elkaar en zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. De werking is echter geheel anders. Howliet heeft over het algemeen wat meer grijzige aders door de steen lopen terwijl bij Magnesiet de aders wat bruiner, donkergrijs of zwart zijn. 

Kleur

Wit, creme wit tot beige 

Chakra

Hoort bijalleChakra's maar vooral bij deKruinchakra, Zonnevlechtchakra, Hartchakra

Sterrenbeeld 

Ram

Hardheid

3,5 - 4,5

Vindplaatsen

Spanje, Brazilië, Italië, Oostenrijk, Polen, Rusland

Verzorging

Magnesiet kan beter niet gereinigd worden met water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.