Iriskwarts

Iriskwarts is een bijzonder energetische variant van Bergkristal met heel veel positieve energie. Iriskwarts heeft veel interne breuklijnen en prachtige regenbogen. Iriskwarts brengt vitaliteit en laat de zon weer in je stralen.

Informatie en werking

Iriskwarts wordt gemaakt door bergkristal te verhitten. Door de verhitting ontstaan heel erg veel breuklijntjes en dit zorgt voor bijzonder veel regenbogen en kleurschakeringen. Iriskwarts is een sterk energetische steen met ontzettend veel lichtkracht en positieve energie. Het kristal bevordert plezier en blijdschap. Laat de zon weer in je schijnen en geeft vitaliteit.

Iriskwarts of ook wel Regenboog kristal genoemd heeft ongeveer dezelfde werking als Bergkristal. Bergkristal is een zeer sterkte energetische steen die veel lichtkracht en positieve energie bij zich draagt. Bergkristal stemt zich af op de trilling van de gebruiker en kan energie reguleren, geven en absorberen. Bergkristal wordt vanwege zijn zuivere en neutrale energie dan ook gezien als een zeer geschikt kristal voor energiewerkers om mee te werken. 

Bergkristal bevordert de concentratie en helder denken. Het verminderd onder andere hoofdpijn, buikkrampen, menstruatieklachten en zwellingen. De verkoelende werking van Bergkristal werkt pijnstillend en koortsverlagend en kan ook ingezet worden bij brandwonden. Op energetisch en spiritueel niveau lost Bergkristal blokkades op in de chakra's en stimuleert het helderziendheid en helderwetendheid. 

Kleur

Helder met breuklijntjes en regenbogen

Chakra

Grijpt aan op alleChakra's

Sterrenbeeld

Leeuw enSteenbok

Hardheid

7

Vindplaatsen

Bergkristal wordt over de hele wereld gevonden. 

Verzorging

Iriskwarts kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.