Veldspaat

Veldspaat is een rustgevend gesteente die stress afvoert en je helderheid van geest geeft. Heeft een sterk zuiverende werking.

Informatie en werking

Veldspaat is een verzamelnaam voor een groep van mineralen die ongeveer 60% van de aardkorst vormen. Het is een rustgevende steen die positief werkt op de bloeddruk, stress afvoert en je helderheid van geest geeft. Wanneer je wanhopig bent en het allemaal niet meer ziet zitten dan geeft Veldspaat ruimte en lucht om je te helpen de zaken weer te overzien. Het is een fijne steen voor kinderen in de groei en bevordert de lichamelijke ontwikkeling. Op lichamelijk vlak helpt Veldspaat bij het reguleren van de ademhaling en bij astmatische klachten. Het is een steen die helpt bij maagklachten, krampen en klachten van artritis. De zuiverende werking van Veldspaat helpt met het herstellen van je energie en energie in ruimtes.   

Kleur

Bruin, donkerbruin, beige, zwart

Chakra

Wortelchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld 

Steenbok

Eigenschappen

Hardheid: 6 - 6,5

Dichtheid: 2,6

Vindplaatsen

Onder andere in Italië, Griekenland, Noorwegen

Verzorging

Veldspaat kan het beste niet in contact komen met water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.