Girasol

Girasol is een zuiverende steen die het zelfreinigend vermogen van het lichaam stimuleert. Het is ook een kalmerende steen en zorgt voor vreugde en blijheid. Laat je innerlijke kind naar boven komen. Een wat onderschatte maar mysterieuze steen.

Informatie en werking

Girasol Opaal is een wat onderschatte steen en is bijzonder mysterieus wazig en doorschijnend. Het kristal heeft een hele zachte en hoge frequentie maar toch met een enorm sterk helende kristalkracht.

Girasol is een zuiverende steen, stimuleert de lymfeklieren en helpt bij infecties en koorts. Girasol stimuleert het zelfreinigend vermogen van het lichaam en heeft een gunstig effect op het lichaam bij de opname van ijzer. Girasol Opaal heeft een positieve uitwerking bij stress en helpt onder andere bij de ziekte van Hodgkin.

Girasol is ook een kristal dat zorgt voor vreugde en blijheid en laat het innerlijk kind in je naar boven komen. Deze steen stimuleert creativiteit en laat je weer de mooie dingen van het leven zien. Girasol Opaal heeft dan ook een sterke connectie met de liefde en passie. 

Op spiritueel gebied geeft Girasol helderheid en maakt duidelijk wat je spirituele pad is. Het laat de boodschappen die je van boven ontvangt duidelijk zien. Geeft helderheid en bevordert zodoende de innerlijke rust. Girasol zet ook aan tot nadenken en geeft inzicht in het onderbewuste waarbij verborgen gevoelens naar boven kunnen komen. 

Kleur

Helder tot wazig melkachtig wit

Chakra

Hartchakra en Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld

KreeftSchorpioenBoogschutter en Vissen

Hardheid

5 - 6

Vindplaatsen

Madagaskar

Verzorging

Kan onder invloed van fel zonlicht verkleuren en beter niet in contact komen met water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.