Kyaniet

Kyaniet is een spirituele steen met sterk rustgevende eigenschappen. Kyaniet geeft rust in je hoofd en maakt je gedachten helder. Kyaniet is dan ook een heerlijke meditatie steen met als extra bonus ook een sterk aardende werking.

Informatie en werking

Kyaniet is kwetsbare maar spirituele steen. Het is een steen die je op een subtiele manier patronen laat zien die je niet dienen. Kyaniet is een sterk rustgevende steen en geeft rust in je hoofd. Kyaniet verzacht en zorgt ervoor dat je vanuit liefde naar zaken kunt kijken. Het haalt de scherpe kantjes van je humeur en zorgt ervoor dat je minder diepe dalen en pieken in je humeur ervaart. 

Doordat Kyaniet helpt om je gedachten te verstillen is het een heerlijke meditatiesteen. Kyaniet geeft helderheid van geest en laat je eerlijk naar jezelf en de situatie waarin je je bevindt kijken. Spiritueel vergroot Kyaniet je paranormale vermogens en sterkt het je intuïtie. Kyaniet is tegelijkertijd een heerlijk aardende steen en brengt de chakra's fijn in balans. 

Kyaniet grijpt onder andere aan op de keelchakra en helpt om je te uiten en maakt je meer spontaan. Kyaniet kan helpen bij keelklachten, heesheid en een schorre stem en is daarom een fijne steen om bij je te dragen als je bijvoorbeeld in het openbaar moet spreken. 

Ook heeft Kyaniet een positieve werking op de nieren en de blaas. Wanneer je vaak last van een blaasontsteking hebt kun je baat hebben om Kyaniet bij je te dragen. Op lichamelijk gebied helpt Kyaniet ook bij een hoog cholesterol en eventuele evenwichtsproblemen. Kyaniet werkt op de kleine hersenen en heeft een positieve invloed bij klachten van de motoriek. Daarnaast grijpt Kyaniet ook aan op je dag en nachtritme en kan deze bijvoorbeeld goed helpen bij klachten van een jetlag of nachtdienst. 

Kleur

Blauw/grijs gestreept, soms groenachtig tot geel van kleur.  

Chakra

Keelchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld 

Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter, Steenbok

Eigenschappen

Hardheid: 5-7

Dichtheid: 3,6-3,7

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Brazilië, Zwitserland, India, Korea, Myanmar en Frankrijk 

Verzorging

Kyaniet kan beter niet onder hard stromend water gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen vanedelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.