Stromatoliet

Stromatoliet is een steen die veel wijsheid bevat en bestaat uit zeer oude gefossiliseerde algen. Heeft een fijne zachte energie en maakt je met zachte hand weerbaarder voor alle uitdagingen die het leven je biedt.

Informatie en werking

Stromatoliet bestaat uit zeer oude gefossiliseerde algen en bevat ontzettend veel wijsheid. Stromatoliet heeft een fijne zachte energie en met zachte hand maakt Stromatoliet je weerbaarder voor alle uitdagingen die het leven je biedt. Het is een steen die je verbindt met de wijsheid die diep in je zit en zodoende helpt Stromatoliet je in het ontdekken van je eigen kracht. Als je wat minder stevig en stabiel in het leven staat dan kan Stromatoliet je net dat extra steuntje geven. Ook heeft Stromatoliet een gunstige werking bij mensen met PDD-NOS. 

Stromatoliet is een aardende steen en zorgt voor een optimale energiehuishouding. Het heft energetische blokkades op in het lichaam en vermindert spanningen die opgeslagen zijn in je systeem. Stromatoliet is dan ook een fijne steen om bij je te dragen wanneer je gebukt gaat onder veel stress.

Mediteren met Stromatoliet is een genot. De zachte energie helpt je om in een meditatieve staat te geraken en tijdens meditatie werkt Stromatoliet als een soort van tijdsreiziger om je mee te nemen naar een ver verleden, de oorsprong. 

Op lichamelijk vlak heeft Stromatoliet een gunstige invloed bij hoge koorts, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Hodgkin. Ook de tanden, ogen en keel worden positief beïnvloed door de zachte energie van Stromatoliet.  

Kleur

Bruin getekend.

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

Boogschutter, Maagd

Eigenschappen

Hardheid: 4 - 7

Chemische samenstelling: SiO2 Fe²+ CaCO3

Vindplaatsen

Australie, Peru, Verenigde Staten

Verzorging

Stromatoliet kan beter niet te lang worden blootgesteld aan water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.