28 April 2020

Hooikoorts & Edelstenen

Hooikoorts & Edelstenen

Het mooie weer is weer volop aangebroken maar helaas is dit niet voor iedereen even ontspannen. Maar liefst 1 op de 8 mensen in Europa heeft last van graspollen- of boompollen allergie, ook wel hooikoorts genoemd. De klachten lijken veel op verkoudheidsklachten en gaan gepaard met rode jeukende en tranende ogen, veelvuldig niezen, een verstopte neus, vermoeidheidsklachten. Verkoudheidsklachten zijn echter vaak na een paar dagen verdwenen maar hooikoorts klachten kunnen soms wel weken aanhouden. 

Hooikoorts is een allergische reactie van de luchtwegen die doorgaans wordt veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel dat rondzweeft in de lucht. Met name op warme dagen gedurende de bloeiperiode van grassen en bomen kan de concentratie pollen erg hoog zijn en veel klachten geven. 

Natuurlijk zijn er vele tips die je kunnen helpen om de klachten te verlichten zoals;

 • Check regelmatig de hooikoorts radar om de pollentellingen goed in de gaten te houden.
 • Je autoramen en luchttoevoer van buiten gesloten houden of het schaffen een pollenfilter voor in de auto. 
 • Het zoveel mogelijk vermijden van buitenactiviteiten wanneer de pollentellingen erg hoog zijn.
 • Je ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten houden bij droog weer met veel wind.
 • Draag buiten een zonnebril. 
 • Niet roken en het vermijden van meeroken. 
 • Je neus spoelen met fysiologisch zout.
 • Je wasgoed bij voorkeur binnen drogen en niet buiten. 

Ook Edelstenen kunnen je ondersteunen en helpen om hooikoorts klachten te verminderen. Vooral wanneer de edelstenen gecombineerd worden ontstaat er een mooie synergie tussen de edelstenen. De onderstaande edelstenen werking gunstig bij hooikoorts klachten;

 • Aquamarijn; is een fijne veelzijdige en helende steen en heeft een zachte kalmerende werking op het lichaam. Aquamarijn heeft de gave om een overbelast immuunsysteem tot rust te brengen en helpt bij klachten van voorhoofdsholte ontsteking, bronchitis en hoestaanvallen. Aquamarijn laat je vrijer ademen en werkt op geïrriteerde slijmvliezen in het hoofd. 
 • Blauwe Chalcedoon; heeft een reinigende, verkoelende en ontstekingsremmende werking. Chalcedoon geeft rust bij irritatie en heeft een positieve werking op het keelgebied.
 • Lepidoliet; heeft een positieve werking op het immuunsysteem en heeft een positieve invloed op allergieën.
 • Bergkristal; heeft een krachtige zuiverende werking en reguleert de energie van de drager. Bergkristal sterkt het immuunsysteem en vermindert energetische blokkades in de Chakra's en herstelt stoornissen in de energievelden van de aura. Bergkristal versterkt de werking van andere stenen wanneer deze samen gedragen worden. 

Kristalmeester heeft een aantal mooie edelsteensetjes samengesteld die samen een mooie synergie vormen en helpen om de hooikoorts klachten te verminderen. 

Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter