25 December 2019

Kristallen in huis

Kristallen in huis

Kristallen in je huis kunnen de energie en sfeer in je huis positief beïnvloeden. Ieder kristal heeft zijn eigen trilling en hele eigen werking op mens en omgeving. Zo zijn er kristallen die bijvoorbeeld bijdragen aan rust en ontspanning en andere kristallen grijpen aan op het elektromagnetisch veld in huis. Natuurlijk zijn kristallen heel erg persoonlijk en grijpen ze aan op je energie en gemoedstoestand wat bij een ieder anders kan zijn. Toch hoop ik je met deze blog wat adviezen en tips te geven over welke stenen over het algemeen het beste werken in de verschillende ruimtes van je huis. 

De Gang

De eerste ruimte waar je je huis binnenkomt is waarschijnlijk de hal of je gang. Het is vaak een ruimte waar je een welkome en warme energie wilt creëren maar ook een beschermende energie zodat negatieve energie niet de rest van je woning binnenkomt. In de hal vinden veel ontmoetingen plaats en het is daarom belangrijk om deze ruimte regelmatig energetisch te reinigen omdat sommige energieën in de ruimte kunnen blijven hangen. Er zijn verschillende kristallen die je in deze ruimte kunt plaatsen bijvoorbeeld;

Zwarte Toermalijn en Amazoniet zijn beide stenen die ingrijpen op negatieve energie en deze energie kunnen neutraliseren. Dit gaan kan om elektromagnetische energie maar ook om sombere en donkere energie die mensen wel eens bij zich kunnen dragen. Tijgeroog is ook een beschermende steen en geeft kracht om bepaalde energieën buiten de deur te houden. Maar naast beschermende en neutraliserende energie wil je vooral ook een welkome en warme energie creëren bij binnenkomst. Citrien heeft een warme en zonnige energie die voorspoed en geluk aantrekt. Het is een steen die laat stralen en je positief maakt. Seleniet is nog zo'n krachtpatser en de energie van Seleniet maakt licht en fris. om negativiteit buiten te houden. Citrien daarentegen is een steen die voorspoed en geluk aantrekt. Het is een positieve steen om warmte en geluk in je huis te halen.

Een Zwarte Toermalijn in de hoek van de gang en bijvoorbeeld een Seleniet waxine licht op een sidetable is een prachtige combinatie voor de gang. 

 

De Woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar je samen bent met je familie en vrienden. Het is vaak een warme ruimte waar je ontspant en waar je fijne gesprekken hebt met elkaar. Het is ook een ruimte waar vele verschillende energieën samenkomen en dus ook hier van belang om de woonkamer regelmatig energetisch te reinigen met bijvoorbeeld Salie, Wierook of Palo Santo hout.

In de woonkamer kunnen mooie kristallen niet alleen decoratief zijn maar ook de sfeer beïnvloeden. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor stenen met een reinigend karakter of juist stenen die de communicatie bevorderen en ingrijpen op het Hartchakra of Keelchakra. De onderstaande stenen zijn fijne stenen om in je woonkamer neer te zetten. 

Bergkristal heeft een sterk energetisch zuiverende werking en geeft frisheid en energie aan de ruimte. Je zou kunnen overwegen om een Bergkristalcluster of Bergkristalbol in je woonkamer te plaatsen zodat de energie mooi gelijkmatig over de ruimte verspreidt wordt. Amethist geeft een rustige en ontspannen sfeer aan de ruimte en Rozenkwarts heeft een zachte trilling die zorgt voor geborgenheid en veiligheid. Samen vormen Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts de Gouden Driehoek. Wanneer je deze stenen bij elkaar legt versterken ze elkaars energie en vormen ze samen een prachtig energetisch geheel. Mooi om bijvoorbeeld de Gouden Driehoek op een centrale plaats in de woonkamer te leggen. Het zal de ruimte zeker ten goede komen. 

Blauwe of Groene Calciet zijn prachtige stenen en werken op het Keelchakra en Hartchakra. Deze stenen helpen om beter te communiceren, om de juiste woorden te vinden en om je hart te openen zodat je meer vanuit je hart durft te spreken. Dit zijn prachtige stenen om in ruimtes te plaatsen waar vele gesprekken plaatsvinden zoals bijvoorbeeld de woonkamer. 

 

De Slaapkamer

Je slaapkamer is je persoonlijke ruimte. Jouw domein waar je rust, ontspant, slaapt en liefhebt. Het is belangrijk om je fijn te voelen in je slaapkamer en om een sfeer te creëren van rust en ontspanning. Fijne stenen voor in je slaapkamer zijn;

Rozenkwarts heeft een zachte en warme trilling en draagt bij aan een veilig en geborgen gevoel. Een heerlijke steen om dicht bij je te hebben in de slaapkamer. Amethist maar ook Celestien zijn stenen die zorgen voor rust in je hoofd, ontspanning en dragen bij aan goed slapen en heerlijke dromen. Een mooie Amethistcluster of grote Celestien zal zeker een verschil maken in hoe je de ruimte ervaart. Howliet is een fijne zachte steen die zorgt voor de ultieme ontspanning. Het is een fijne steen om bijvoorbeeld dicht bij je te hebben of vast te pakken tijdens een meditatie of gewoon dicht tegen je aan wanneer je lekker wilt gaan slapen. Maansteen heeft een zachte en warme trilling en helpt om je te laten ontspannen, dicht bij jezelf te blijven en zorgt voor geborgenheid zodat je lekker kunt gaan slapen. 

 

De Kinderslaapkamer

Het is belangrijk dat er een warme en veilige energie is in een kinderslaapkamer. Kinderen moeten zich veilig en geborgen voelen en lekker kunnen slapen om de dag te kunnen verwerken en om weer nieuwe energie op te doen. Er zijn verschillende stenen die bij kunnen dragen om deze fijne warme en veilige sfeer te creëren in de kinderslaapkamer zoals;

Kinderen en stenen zijn een magische combinatie. Veel kinderen voelen zich aangetrokken tot stenen en het bijzondere is dat ze vaak intuïtief de beste steen uitkiezen die op dat moment bij hen past. Zoals eerder aangegeven is Amethist een steen die een ontspannen sfeer creëert en helpt om fijn te kunnen slapen. Een geode van Amethist kan een grote bron van rust creëren. Amethist vormt samen met Bergkristal en Rozenkwarts de Gouden Driehoek en dit is een geweldige combinatie om in een kinderslaapkamer te plaatsen. Het zorgt voor een ontspannen, veilige en frisse energie die ieder kind wel kan gebruiken. 

De wat oudere kinderen hebben vaak baat bij een Zwarte Toermalijn of Amazoniet op de kamer. Deze stenen hebben een aardende werking maar belangrijker is dat ze negatieve energie elektrosmog neutraliseren. Vele kinderen zitten de hele dag op elektronica en een stabiliserende en neutraliserende steen kan ze veel interne rust geven. Onyx is een steen die je zou kunnen proberen wanneer je kind niet goed kan slapen en veel last heeft van nachtmerries. Deze steen kun je dan het beste onder je kussen leggen. 

 

De Studeerkamer / Werkplek

In je studeerkamer of op je werkplek wordt over het algemeen veel mentale arbeid verricht. Het is dan ook belangrijk dat er in deze ruimte rust is zodat je je kunt focussen en tegelijkertijd dat de ruimte uitnodigt tot inspiratie en creativiteit. Fijne stenen voor op je studeerkamer of werkplek zijn;

In de meeste studeerkamers of werkplekken staat één of meerdere computers en vaak nog vele andere elektronica. Het is dan ook een ruimte waar veel elektromagnetische straling actief is. Om je hiervoor enigszins te beschermen kan het raadzaam zijn om een stukje Zwarte Toermalijn, Amazoniet, Zwarte Maansteen of Malachiet bij je computer neer te zetten. Dit neutraliseert de straling enigszins en kan flink wat meer rust in je systeem geven. 

Om je te kunnen focussen en om goed informatie tot je te kunnen nemen kan Fluoriet een fijne steen voor je zijn. Je kunt deze bij je dragen aan een hanger, armband of simpel in je broekzak als trommelsteen. Fluoriet is een prachtig kleurrijke steen en ook een mooie bol of punt in de studeerkamer zal niet misstaan. 

Citrien heeft een positief effect op de ruimte en op je humeur. Het is een steen die vrolijk maakt, positieve energie geeft, je productief maakt en je organisatievermogen stimuleert. Vaak erg welkom wanneer je maximaal wilt presteren en wanneer je samenwerkt met mensen. Rookkwarts kan ook een mooie aanvulling zijn aangezien Rookkwarts negatieve energie uit de ruimte filtert en bijdraagt aan focus, stabiliteit en een helder hoofd. 

Wanneer je veel samenwerkt met mensen dan neem je vaak veel van de energie van de ander over. Vaak kom je hier pas aan het einde van de dag achter wanneer je uitgeblust op de bank zit. Labradoriet pantsert je aura gedurende de dag en zet je met twee voeten op de grond. Het is een fijne beschermsteen die je niet afvlakt maar er voor zorgt dat je niet alle prikkels de hele dag vol binnenkrijgt. 

 

De Keuken

De keuken is voor veel mensen één van de belangrijkste ruimtes in huis aangezien er gedurende de de dag vele activiteiten plaatsvinden. Er wordt gegeten, gekookt, verhalen worden gedeeld en het is vaak een komen en gaan van mensen. Het is een belangrijke ruimte waarbij het belangrijk is om de ruimte tijdig ook energetisch te reinigen met bijvoorbeeld Salie, Wierook of Palo Santo. De keuken is vooral een ruimte waar je een liefdevolle en welkome energie wilt creëren. De onderstaande stenen kunnen hieraan bijdragen;

Een bijzondere steen met een zeer fijne trilling is Apofyliet. Deze mooie steen heeft sterk zuiverende eigenschappen en geeft energie maar ook rust. Het is een steen die je goed en welkom laat voelen. Groene Aventurijn heeft ook een zachte trilling en heeft een kalmerende werking. Het geeft je emotionele rust in hart en hoofd. Rozenkwarts heeft een zachte en warme energie. Opent het Hartchakra en laat je vooral zacht zijn voor jezelf. 

 

Natuurlijk zijn bovengenoemde kristallen slechts enkele voorbeelden. Er zijn vele andere kristallen die je prima in de verschillende ruimtes kunt plaatsen. Deze blog geeft je slechts een richting. Mocht je nog vragen hebben ten aanzien van deze blog aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar [email protected] we helpen je graag. 

Warme groet,

Martijn Antonius

 

Reacties
Therese Smulders
24 April
Goede duidelijke en adequate informatie
Laat een reactie achter